Pjesmice za bebe - ucilicaučilica
                                                                

                                                                                                                                          Pitch & Potch Pitch&Potch
   

Od 2. do 3. mjeseca


U ovom mjesecu vidjeti ćete predivne promjene na Vašoj bebi. Ona raste sve više te više sudjeluje u životu obitelji. Želi vidjeti sve oko sebe, fizički jača, može fokusirati bilo što, na bilo kojoj udaljenosti.

Sada je beba naučila kako koristiti svoje tijelo. Sve se više baca i miče dok leži pa je ne ostavljajte nezaštićenu na krevetu. Polegnite bebu na trbuh i lezite tako da gledate u nju, šuškajte sa šuškalicom i izgovarajte bebino ime (udaljenost 25 cm), trudite se da pogleda šuškalicu, a kad u tome uspije, nagradite je sa smiješkom.

Beba je otkrila i svoj glas te ga u svakoj prilici prakticira. Često koristi slova m, p i b kad nije zadovoljna, a j i k kad je sretna. Govorite, pjevajte, igrajte se – ponovite svaki zvuk koji beba proizvede.

2-3

Beba se smije sve više. Često joj ponavljajte rime, opet i opet. Igrajte se pozdravljanja, pozdravite je svaki put kada ulazite u sobu.

Beba je oduševljena svojim tijelom, naročito prstima. Privlače je objekti u pokretu, prati pogledom igračke ispred očiju, jako je znatiželjna za svijet oko sebe. Idealna igračka je baby gym.

Beba počinje hvatati svoju odjeću. Može držati šuškalicu ako joj je Vi stavite u ruku. Zabavite se s papirom, šuškajte s njim pa pričajte bebi što radite i onda ponovite šuškanje. Bebina koža je vrlo osjetljiva, osjeća različite teksture i materijale. Kupite ili izradite papučice koje šuškaju pa nježno pričajte bebi kako njezina nožica proizvodi zvuk.

Sandra Matošina Borbaš, prof.
(Igre koje možete igrati sa svojom djecom)

 
Baner
Pratite nas Facebook Twitter

Newsletter

Želite li primati obavijesti o nagradnim igrama i novim sadržajima na Lukinom portalu za djecu predbilježite se na naš Newsletter.