Pjesmice za bebe - ucilicaučilica
                                                                

                                                                                                                                          Pitch & Potch Pitch&Potch
   

Od 7. do 8. mjeseca


Beba Vas voli i ništa joj nije draže nego kad osjeća da i Vi volite nju. Voli poljupce i maženje. Počinju je zanimati i druga djeca.

Igrajte igrice s bebinim prstićima. Ne zaboravite na igre prilikom kupanja, tako da i kupanje bude zabava.

Možete se igrati igara uzimanja i davanja. Stavite neki predmet u bebin dlan, potom nježno uzmite predmet i recite: "Bravo, dao/dala si mami! Evo poljubac, a sad će ti mama vratiti." Ponavljajte.

7-8

Igre "da i ne". Sjednite s bebom na pod, a neka igračka bude ispred nje. Govorite: "Jel' mama ima tu igračku? Neee...!", a pri izgovaranju odmahnite glavom. Potom postavite drugo pitanje na koje je odgovor "da" te popratite taj odgovor kimanjem glave.

Kada beba zna okretati svoje tijelo, vrijeme je za igre "rolanja". Lezite na pod pored bebe. Pozovite je imenom i okrenite je prema sebi. Dajte joj poljubac. Sada ponovite isto, ali je okrenite na drugu stranu. Ili lezite licem prema bebi, sakrijte igračku, pa je zajedno pronađite.

Sortiranje igračaka nije lako, no možete pokušati ponešto. Posložite čarapice, igračku, jabuku..., ali neka sve bude u, primjerice, crvenoj boji, te potom to bebi i objasnite.

Sandra Matošina Borbaš, prof.
(Igre koje možete igrati sa svojom djecom)