Pjesmice za bebe - ucilicaučilica
                                                                

                                                                                                                                          Pitch & Potch Pitch&Potch
   

Od 6. do 7. mjeseca


Vaša beba počinje polako sjediti i to joj daje uzbudljiv i nov pogled na svijet oko sebe.

Možete bebi dati neki mali predmet, tako da uvježbava tzv. "pinceta zahvat" (hvatanje kažiprstom i palcem), ali oprez! - ne toliko mali da ga može progutati.

Igrajte se i pjevajte pljeskajući dlanovima. Koristite u igri loptu i prve kockice. Dok beba sjedi, stavite joj loptu pred noge i pokažite kako da je udari rukom ili nožicom i tako vrati nazad. Ponavljajte više puta.

Bebe vole ritmičku buku. Zato vole sve iz mamine kuhinje. Prepoznaju niske i visoke tonove različitih materijala i uče koristiti istovremeno obje ruke.

6-7

Kada se beba već može okretati, igrajte se igara na podu. Ne bojte se biti luckasti, dobro je i za Vas, a bebama će biti smiješno. Pokušajte postići da uhvati igračku jednom rukom, dok leži potrbuške.

Ovo je pravo vrijeme za slikovnice sa slikama životinja. Pričajte bebi, objasnite joj kako se koja životinja glasa. Prve knjige neka budu bez riječi, s jednostavnim slikama i živim bojama te po mogućnosti raznih tekstura. Potaknite bebu da dodirne i osjeti razne materijale na slikovnici.

Stavite bebine prstiće na svoje usne i brujite usnama, "brrrrrm... hmmmm...", neka osjeti vibraciju – jako će se začuditi tom novom otkriću.

Bebe s radošću prihvaćaju pjesmice koje uključuju cupkanje i pljeskanje, a uskoro će same početi oponašati i pjevati, naravno, na svoj način.

Bebe obožavaju igre skrivača. Sakrite omiljenog medu i pitajte gdje je medo otišao. Izaberite igračke koje imaju zvukove tako da joj pomognu pri traženju.

Sandra Matošina Borbaš, prof.
(Igre koje možete igrati sa svojom djecom)