Pjesmice za bebe - ucilicaučilica
                                                                

                                                                                                                                          Pitch & Potch Pitch&Potch
   

Od 5. do 6. mjeseca


Vaša beba shvaća da postoji više ljudi u njezinom životu, iako ih trenutno ne vidi. Polako počinje sjediti. Sve bolje koristi obje ruke.

Dopustite bebi da Vas dira po licu i kada to učini, pozdravite je riječima i osmijehom. Stavite ogledalo u poziciju odakle se može vidjeti u njemu. Koristite prve male slikovnice različitih materijala koje može opipati, pričajte joj o životinjama koje su tu nacrtane i kako se svaka od njih glasa. Nazovite svaki prstić nekim imenom, pa otpjevajte pjesmicu za svaki bebin prstić. Isto učinite i s prstićima na nogama.

5-6 (2)

Pričajte što radite, ponavljajte neke fraze, igrajte igre s rukama, neka udara dlanom o dlan. Snimite svoj glas, kako nešto pjevate ili pričate, isto tako i tatin pa povremeno pustite bebi. Ona sada raspoznaje Vaše glasove.

Uzmite igračke koje na pritisak ispuštaju zvukove, pomozite bebi da pritisne i proizvede zvuk. U početku će joj biti teško ali ubrzo će postati pravi majstor.

Pokažite joj kako se igra kockicama, prvo će ih samo gledati i okretati u rukama, a s vremenom će slagati jednu na drugu.

Sandra Matošina Borbaš, prof.
(Igre koje možete igrati sa svojom djecom)