Pjesmice za bebe - ucilicaučilica
                                                                

                                                                                                                                          Pitch & Potch Pitch&Potch
   

Od 2. do 3. mjeseca


U ovom mjesecu vidjeti ćete predivne promjene na Vašoj bebi. Ona raste sve više te više sudjeluje u životu obitelji. Želi vidjeti sve oko sebe, fizički jača, može fokusirati bilo što, na bilo kojoj udaljenosti.

Sada je beba naučila kako koristiti svoje tijelo. Sve se više baca i miče dok leži pa je ne ostavljajte nezaštićenu na krevetu. Polegnite bebu na trbuh i lezite tako da gledate u nju, šuškajte sa šuškalicom i izgovarajte bebino ime (udaljenost 25 cm), trudite se da pogleda šuškalicu, a kad u tome uspije, nagradite je sa smiješkom.

Beba je otkrila i svoj glas te ga u svakoj prilici prakticira. Često koristi slova m, p i b kad nije zadovoljna, a j i k kad je sretna. Govorite, pjevajte, igrajte se – ponovite svaki zvuk koji beba proizvede.

2-3

Beba se smije sve više. Često joj ponavljajte rime, opet i opet. Igrajte se pozdravljanja, pozdravite je svaki put kada ulazite u sobu.

Beba je oduševljena svojim tijelom, naročito prstima. Privlače je objekti u pokretu, prati pogledom igračke ispred očiju, jako je znatiželjna za svijet oko sebe. Idealna igračka je baby gym.

Beba počinje hvatati svoju odjeću. Može držati šuškalicu ako joj je Vi stavite u ruku. Zabavite se s papirom, šuškajte s njim pa pričajte bebi što radite i onda ponovite šuškanje. Bebina koža je vrlo osjetljiva, osjeća različite teksture i materijale. Kupite ili izradite papučice koje šuškaju pa nježno pričajte bebi kako njezina nožica proizvodi zvuk.

Sandra Matošina Borbaš, prof.
(Igre koje možete igrati sa svojom djecom)